Zo werkt het

Crowdfunding VoorNatuur is een crowdfundingplatform voor projecten op het gebied van natuur en biodiversiteit. Initiatiefnemers, zoals medewerkers van natuurorganisaties of particulieren, kunnen via crowdfunding financiële middelen verkrijgen voor de realisatie van een project. Natuurliefhebbers kunnen via Crowdfunding VoorNatuur direct bijdragen aan een project. Ook kunt u als (natuur)organisatie of bedrijf partner worden van Crowdfunding VoorNatuur.

Crowdfunding VoorNatuur werkt samen met Voor je Buurt wat betreft de begeleiding en de technische en juridische afhandeling van de crowdfundingcampagne. Voor initiatiefnemers (projecthouders) en donateurs (supporters) zijn de algemene voorwaarden van Voor je Buurt van toepassing. Als initiatiefnemer van een campagne op Crowdfunding VoorNatuur maakt u kans op donaties van samenwerkingspartners van Voor je Buurt.

Wilt u een project steunen?

Kies één van de projecten op Crowdfunding VoorNatuur en klik op ‘steun’. Hier kiest u ook een eventuele tegenprestatie. Alleen wanneer het project binnen de gestelde tijdslimiet 100% van het doelbedrag behaalt, krijgt de initiatiefnemer het binnengehaalde geld. Wanneer een project tussen de 80% en 99% van het doelbedrag heeft gehaald krijgen alle donateurs een alternatief plan toegestuurd. Als je het niet eens bent met dit plan kun je binnen vijf dagen met een e-mail je donatie terugtrekken. Je krijgt je bijdrage dan teruggestort. Als voldoende mensen instemmen met dit alternatieve plan krijgt de initiatiefnemer het behaalde bedrag overgemaakt. Als een project minder dan 80% van het doelbedrag haalt binnen de gestelde termijn, dan krijgen alle donateurs hiervan een melding wordt je donatie teruggestort. Onze partner Voor je Buurt is geregistreerd als ANBI-instelling, uw gift is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar.

Wat zijn de voorwaarden voor plaatsing van uw project op Crowdfunding VoorNatuur?

Crowdfunding VoorNatuur is speciaal bedoeld voor het realiseren van natuurgerelateerde projecten. Het project moet daarom altijd een duidelijke relatie hebben met natuur, biodiversiteit, bos en landschap. Indien deze relatie naar het oordeel van Crowdfunding VoorNatuur te weinig aanwezig is, verwijzen wij u door naar Voor je Buurt of naar één van de andere crowdfundingplatforms.

Wat doet Crowdfunding VoorNatuur en wat zijn de kosten?

Crowdfunding VoorNatuur is de plek waar natuurprojecten op zoek naar steun via crowdfunding zich kunnen presenteren. Wij helpen je voor en tijdens je campagne met tips en ideeën om je campagne succesvol te laten verlopen. Via onze partner Voor je Buurt zijn er soms mogelijkheden tot extra bijdragen van gemeenten en fondsen. Wij werken op basis van ‘no cure no pay’. Het starten van een campagne is gratis, een succesvolle campagne rekenen we 5% van het opgehaalde bedrag als kosten voor het platform. Projecten van partner-organisaties krijgen extra ondersteuning.

Krijg ik het opgehaalde bedrag ook wanneer ik de 100% niet haal?

Een project is succesvol als het 100% van de doelstelling heeft bereikt binnen de gegeven tijd. Wanneer een project tussen de 80% en 99% van het doelbedrag heeft gehaald krijgen alle donateurs een alternatief plan toegestuurd. Als een donateur het niet eens is met dit plan kan hij binnen vijf dagen met het sturen van een e-mail de donatie terugtrekken. Als voldoende mensen instemmen met dit alternatieve plan krijgt de initiatiefnemer het bedrag overgemaakt. Als een project minder dan 80% van het doelbedrag haalt binnen de gestelde termijn krijgen de donateurs de donatie terug.

Wilt u als organisatie of bedrijf partner worden van Crowdfunding VoorNatuur?

Crowdfunding VoorNatuur wordt mogelijk gemaakt door en werkt nauw samen met onze partners. Heeft u interesse om samen met ons crowdfundingprojecten voor natuur, bos en landschap te initiëren of te ondersteunen? Neem dan contact met ons op via crowdfunding@voornatuur.nl.