Crowdfunding VoorNatuur werkt samen met Voor Je Buurt aan het realiseren van natuurprojecten

Vanaf maart 2016 werkt Crowdfunding VoorNatuur nauw samen met Voor je Buurt aan het stimuleren en begeleiden van en leren over crowdfunding voor natuurprojecten.

Crowdfunding VoorNatuur is een initiatief van IVN, Landschappen NL en Innovatie Agro & Natuur in samenwerking met Nationaal Groenfonds. Sinds de start in het voorjaar van 2014 hebben 15 projecten de meerwaarde van crowdfunding voor natuurprojecten ervaren. De projecten hebben niet alleen geld opgehaald maar wisten tevens de betrokkenheid bij natuur sterk te vergroten en waren hierdoor aantrekkelijk voor anderen.

Arjan Klopstra, platformmanager van Crowdfunding VoorNatuur: ‘De afgelopen twee jaar hebben we samen met onze partners veel geleerd over de meerwaarde van crowdfunding voor natuurprojecten. We zien dat ze veelal regionaal georiënteerd zijn en niet alleen zoeken naar geld, maar ook naar betrokkenheid, zichtbaarheid en naar vrijwilligers voor verdere ondersteuning bij de uitvoering van het project’.

Om hier een volgende stap in te kunnen zetten is Crowdfunding VoorNatuur op zoek gegaan naar een andere partner en heeft die gevonden bij Voor je Buurt.

Voor je Buurt is het grootste Nederlandse crowdfundingplatform voor initiatieven in buurt, dorp en stad en heeft sinds haar start in 2013 in heel Nederland 245 campagnes begeleid die met in totaal bijna €950.000 werden gesteund door ruim 15.000 supporters.

De samenwerking richt zich op de software van het platform en de administratieve en financiële afhandeling van de campagnes. De ervaren adviseurs van Voor Je Buurt gaan ook de begeleiding van de campagnes verzorgen. Door de samenwerking maken campagnes op Crowdfunding VoorNatuur bovendien kans op donaties van de partners van Voor je Buurt, zoals het VSBfonds en Fonds 1818.

Daarnaast werken de beide platforms samen bij het leren over en stimuleren van crowdfunding als instrument voor de energieke samenleving. Over deze specifieke vorm van crowdfunding, civic crowdfunding genaamd, organiseren Crowdfunding VoorNatuur en Voor je Buurt samen een symposium op 24 maart 2016.

Alle campagnes van Crowdfunding VoorNatuur blijven gewoon bereikbaar via www.crowdfundingvoornatuur.nl